marți, aprilie 17

zambiti va rog!

Cum răspunde în apă faţa la faţă, tot aşa răspunde inima omului inimii omului. (Proverbe 27,19)
Cu mult timp în urmă, într-un sătuc, se găsea un loc cunoscut drept „Casa celor o mie de oglinzi.” Un căţeluş, vesel din fire, aflând de acest loc, s-a hotărât să-l viziteze. Când a ajuns, a sărit fericit pe scări şi a intrat în casă. S-a uitat pe hol, cu urechiuşele ridicate şi dând din coadă. Spre marea lui surpriză, s-a trezit privit de alţi o mie de căţeluşi fericiţi, care dădeau din coadă ca şi el. A zâmbit şi a primit înapoi o mie de zâmbete, la fel de calde şi de prietenoase. Când a plecat, şi-a spus: „Este un loc minunat. Voi reveni!”
In acelaşi sat, un alt câine, un pic supărat, s-a hotărât şi el să viziteze casa. A urcat cu greu scările, cu coada între picioare şi cu capul lăsat. Când a văzut o mie de câini neprietenoşi uitându-se la el, s-a speriat şi s-a zbârlit mârâind. Când ceilalţi o mie de câini au început şi ei să mârâie, a fugit speriat. „E un loc îngrozitor, nu mai vin aici niciodată.”

Zâmbeşte-i astăzi fiecărui cunoscut care îţi iese în cale.„Oamenii iubitori trăiesc într-o lume iubitoare. Oamenii ostili trăiesc într-o lume ostilă. Aceeaşi lume.” (Waine Dyer)

6 comentarii:

Dan Baban spunea...

Deci, un zambet si cat mai multe "oglinzi", nu? :)
Uneori uitam sa mai zambim si invocam motive, daca nu sunt le gasim...E pacat, suntem mai frumosi atunci cand suntem fericiti, cand radem. Si, most of all, atitudinea noastra e molipsitoare. Buna sau rea!

Irina spunea...

Povestioara asta simpla a fost o pilda in prmul rand pentru mine, pentru ca, asa stresata cum sunt uneori (mai ales cand ajung pe la scoala), uit sa mai si zambesc!

A-30-something spunea...

:) Zambetul sincer apropie oamenii, semnifica deschidere si prietenie si poate detensiona orice situatie. So smile ahead!

Anonim spunea...

Ati trezit morocanoasa din mine... eu nu am chef sa zambesc tamp, strategic. Daca nu vine din mine, nu ma fortez sa zambesc, ca asa "trebuie"...

(sau mai fac si asta?)

Irina spunea...

asa-i! nu trebuie sa zambesti fals sau daca nu ai chef... si nu cred ca tu faci asta vreodata (cel putin nu cu mine) :)

Anonim spunea...

No... Bine...
Eu zambesc des! De cele mai multe ori pentru ca stiu ca exista o recompensa... Daca ma uit normal oamenii se incrunta.
Probabil ii sperie fatza mea... Asa ca zambesc.. Prosteste...